1、Unit 2LOOKING INTO THE FUTURE Section A Reading and Thinking 课后篇课后篇素养升华 基础训练 .单词拼写 1.I just want you to answer the question in a concrete and believable (短语). 答案 phrase 2.Her father tried to p her to go back home with him,but in vain. 答案 persuade 3.Mary told me that she spent her childhood in the r
2、mountain area. 答案 remote 4.It is said that this heating system has an a temperature control. 答案 automatic 5. (使融合) the kids with the community as well as finding them a role,is essential. 答案 Integrating 6.They include the floor exercises as a regular part of their fitness (常规). 答案 routine 7.The Offi
3、cial Guide App is (可获得的) for free in both the App Store and Google Play. 答案 available 8.We have suffered a serious setback.N ,we must not be discouraged. 答案 Nevertheless .短语填空 early on,in addition,in this sense,keep track of,catch fire,switch off 1.The central heating had been and the room was as co
4、ld as ice. 答案 switched off 2. ,I am more in awe of Confucius than ever before. 答案 In this sense 3.Team members get gratification and valuable learning experiences . 答案 early on 4. ,youd better bring some gifts,such as a book or a Chinese knot. 答案 In addition 5.With eleven thousand employees,its very
5、 difficult to them all. 答案 keep track of 6.That wooden house on top of the hill because it was hit by lightning. 答案 caught fire .完成句子 1.你离开教室时,不要忘了关电灯。 Dont the light when you leave the classroom. 答案 forget to switch off 2.尽管很小,但这个装置会为我们节省能量和金钱。 Though it is small,this device will and money. 答案 save
6、 us energy 3.对不起,你找的那个人不再住在这所房子里了。 I am sorry that the man you are looking for in this house. 答案 no longer lives 4.直升机一着陆,汤姆就冲了出去,紧紧地拥抱了简。 Tom dashed out the helicopter landed and hugged Jane tightly. 答案 the instant 5.布朗先生到家的时候,发现晚饭已经准备好了。 When Mr Brown got home,he found his dinner already him. 答案 p
7、repared for 6.我们要再两年才中学毕业。 two years before we finish middle school. 答案 It will take us 能力提升 .阅读理解 A Can you imagine a cloud floating in the middle of your room?Do you want to know what it feels like to fly like a bird?Find your answers in Time Magazines 25 “Best Inventions”.Here,we have picked out
8、the most interesting 4 to share with you. Talking Gloves Ever felt confused by the sign language used by disabled people?Here is the “helping hand” you need.Four Ukrainian students have created a pair of gloves that helps people with hearing and speech problems communicate with others.The gloves are
9、 equipped with sensors that recognize sign language and translate it into text on a smartphone.Then the smartphone changes the text to spoken words. Google Glasses Google Glasses are like a computer built into the frame of a pair of glasses.With its 1.3-centimeter display,the glasses allow you to su
10、rf the Internet and make calls without even lifting a finger.The glasses also have a camera and GPS mapping system.Users can take and share photos,check maps and surf the Internet just by looking up,down,left and right. Indoor Clouds Its not virtual.Thats a real world.Dutch artist Smilde managed to
11、create a small but perfect white cloud in the middle of a room using a fog machine.But it required careful planningthe temperature,humidity(湿度)and lighting all had to be just right.Once everything was ready,the cloud formed in the air with the machine.But it only lasted for a short while. Wingsuits
12、The suit fulfills your dreams of flying like a bird.Well,not exactly flying,but gliding(滑翔)through the air.It increases the surface area of the human body,which makes it easier for people to float in the air.Fliers wearing wingsuits can glide one kilometer in about 30 seconds. 【语篇解读】本文讲述了一些有趣的发明:会说话
13、的手套、谷歌眼镜、室内云彩和翼服等。 1.Who will probably be the users of “Talking Gloves”? A.Disabled people. B.Normal people. C.Trained people. D.Working people. 答案 B 解析推理判断题。根据第二段中“The gloves are equipped with sensors that recognize sign language and translate it into text on a smartphone.”可知,这个手套上装有传感器,能把手语转换为智能手机
14、短信。由 此推测,它是为正常人设计的。 2.How can users of Google Glasses surf the Internet? A.By moving the mouse. B.By tapping the keyboard. C.By pressing the button. D.By moving the eyeballs. 答案 D 解析细节理解题。根据第三段中“Users can take and share photos,check maps and surf the Internet just by looking up,down,left and right”可
15、知,用户通过上下左右看就可以照相、查看地图和上网。 3.Which of the following can help you fly? A.Talking Gloves. B.Google Glasses. C.Wingsuits. D.Indoor Clouds. 答案 C 解析细节理解题。根据最后一段中“The suit fulfills your dreams of flying like a bird.”可知,Wingsuits 可以帮你飞翔。 4.What is the authors purpose in writing the passage? A.To introduce s
16、ome interesting inventions. B.To encourage people to buy these products. C.To draw peoples attention to technology. D.To bring some pleasure to young readers. 答案 A 解析推断判断题。根据第一段中“Here,we have picked out the most interesting 4 to share with you”可知, 本文的目的是与读者分享几项发明,所以选 A 项。 B The plan:turn the Mars in
17、to a blue world with streams and green fields,and then fill it with creatures from the earth.This idea may sound like something from science fiction,but it is actually being taken seriously by many researchers.This suggests the future for the “red planet” will be the main topic for discussion at an
18、international conference hosted by NASA this week.Leading researchers as well as science fiction writers will attend the event.It comes as NASA is preparing a multi-billion-dollar Mars research programme. “Turning the Mars into a little earth has long been a topic in science fiction,”said Dr Michael
19、 Meyer,NASAs senior scientist.“Now,with scientists exploring the reality,we can ask what are the real possibilities of changing the Mars.” Most scientists agree that the Mars could be turned into a little earth,although much time and money would be needed to achieve this goal.But many experts are sh
20、ocked by the idea.“We are destroying our own world at an unbelievable speed and now we are talking about ruining another planet,” said Paul Murdin from the Institute of Astronomy,Cambridge,UK. Over the past months,scientists have become increasingly confident they will find Martian life forms.Europe
21、 and Americas robot explorers have found the proof that water,mixed with soil,exists in large amounts on the planet. In addition,two different groups of scientists announced on March 28 that they had found signs of methane (甲烷) in the Martian atmosphere; the gas is a waste product of living creature
22、s and could be produced by microbes (微生物) living in the red planets soil.But scientists such as Dr Lisa Pratt,a biologist at Indiana University,say that these microbes will be put in danger by the little earth project. “Before we have even discovered if there is life on the Mars,we are talking about
23、 carrying out projects that would destroy all these native life forms,all the strange microbes that we hope to find buried in the soil,” said Dr Pratt. Monica Grady,a planetary scientist at the Natural History Museum,London,shares this view.“We cannot risk starting a global experiment that would wip
24、e out the precious information we are looking for,” she said.“This is just wrong.” 【语篇解读】本文是一篇议论文。文章主要描绘了把火星改造成蓝色的“生命天堂”的宏伟规划, 综述了科学家对这个火星改造工程所持的不同观点。 5.What is the passage mainly about? A.A plan turning the Mars into a little earth. B.The necessity of changing the Mars. C.Finding water on the Mars.
25、 D.The Mars supporting life. 答案 A 解析主旨大意题。根据第一段中“The plan:turn the Mars into a blue world with streams and green fields,and then fill it with creatures from the earth.”及全文内容可知,这篇短文主要讲的是火星改造计划 的设想。 6.Why is Dr Lisa Pratt against the plan? A.Water has been found on the Mars. B.It will cost too much mo
26、ney and work. C.The native life forms on the Mars would be destroyed. D.The earth is being destroyed at an unbelievable speed. 答案 C 解析细节理解题。根据第四段中“But scientists such as Dr Lisa Pratt,a biologist at Indiana University,say that these microbes will be put in danger by the little earth project.”可知,像印第安
27、纳大学 生物学家丽莎 普拉特博士等的科学家表示,“小地球”计划将使得火星上的微生物处于危险之中。 7.What could prove the existence of microbes living in the Mars soil? A.Liquid water on the Mars. B.Some creatures on the Mars. C.A lot of good soil on the Mars. D.Signs of methane in the Mars atmosphere. 答案 D 解析推理判断题。根据第四段中“the gas is a waste product
28、 of living creatures and could be produced by microbes living in the red planets soil.”可知,火星大气层中存在甲烷的迹象,而甲烷是活的生物产生 的废物。 8.What can we infer from the passage? A.Water is a key factor for life; without it,living on the Mars would be impossible. B.The project wont affect the native life forms supposed
29、to live on the Mars. C.The idea turning the Mars into a little earth is nothing but science fiction. D.Monica Grady is in favour of carrying out the little earth project. 答案 A 解析推理判断题。根据第三段中“Over the past months,scientists have become increasingly confident they will find Martian life forms.Europe and Americas robot explorers have found the proof that water,mixed with soil,exists in large amounts on the planet.”可知,我们知道科学家越来越相信火星上存 在生命,因为有证据表明火星土壤中存在大量的水,故可以断定水是生命存在的关键要素。
侵权处理QQ:3464097650--上传资料QQ:3464097650
【声明】本站为“文档C2C交易模式”,即用户上传的文档直接卖给(下载)用户,本站只是网络空间服务平台,本站所有原创文档下载所得归上传人所有,如您发现上传作品侵犯了您的版权,请立刻联系我们并提供证据,我们将在3个工作日内予以改正。