2019届高考英语一轮复习 第一部分 教材课文要点 Module 5 Newspapers and Magazines语篇解题微技巧 外研版必修2.doc

上传人(卖家):flying 文档编号:47055 上传时间:2018-08-31 格式:DOC 页数:3 大小:107.50KB
下载 相关 举报
2019届高考英语一轮复习 第一部分 教材课文要点 Module 5 Newspapers and Magazines语篇解题微技巧 外研版必修2.doc_第1页
第1页 / 共3页
2019届高考英语一轮复习 第一部分 教材课文要点 Module 5 Newspapers and Magazines语篇解题微技巧 外研版必修2.doc_第2页
第2页 / 共3页
2019届高考英语一轮复习 第一部分 教材课文要点 Module 5 Newspapers and Magazines语篇解题微技巧 外研版必修2.doc_第3页
第3页 / 共3页
亲,该文档总共3页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、【 精品教育资源文库 】 Module 5 Newspapers and Magazines 过渡句题 (七选五 ) 方法指导 在七选五中对于过渡句的考查主要包括段落内过渡句和段落间过渡句。 1)段落内过渡句 :阅读空格前后相邻内容 ,挖掘内在逻辑关系 ,注意衔接词和体现逻辑关系的信号词 ,如 therefore、 thus、 so、 but、 however、 on the contrary 等 ,然后与选项中的关键词建立联系 ; 2)段落间过渡句 :阅读上一段的段尾和下一段的内容 ,注意衔接词和体现逻辑关系的信号词 ,然后与选项中的关键词建立联系。 典例 引领 根据短文内容 ,从短文后的

2、七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 The Science of Risk-Seeking Sometimes we decide that a little unnecessary danger is worth it because when we weigh the risk and the reward, the risk seems worth taking. 1 Some of us enjoy activities that would surprise and scare the rest of us. Why?Experts say it may

3、have to do with how our brains work. The reason why any of us take any risks at all might have to do with early humans. Risk-takers were better at hunting, fighting, or exploring. 2 As the quality of risk-taking was passed from one generation to the next, humans ended up with a sense of adventure an

4、d a tolerance for risk. So why arent we all jumping out of airplanes then?Well, even 200,000 years ago, too much risk-taking could get one killed. A few daring survived, though, along with a few stay-in-the-cave types. As a result, humans developed a range of 【 精品教育资源文库 】 character types that still

5、 exists today. So maybe you love car racing, or maybe you hate it. 3 No matter where you are on the risk-seeking range, scientists say that your willingness to take risks increases during your teenage years. 4 To help you do that, your brain increases your hunger for new experiences. New experiences

6、 often mean taking some risks, so your brain raises your tolerance for risk as well. 5 For the risk-seekers, a part of the brain related to pleasure becomes active, while for the rest of us, a part of the brain related to fear becomes active. As experts continue to study the science of risk-seeking,

7、 well continue to hit the mountains, the waves or the shallow end of the pool. A.It all depends on your character. B.Those are the risks you should jump to take. C.Being better at those things meant a greater chance of survival. D.Thus, these well-equipped people survived because they were the fitte

8、st. E.This is when you start to move away from your family and into the bigger world. F.However, we are not all using the same reference standard to weigh risks and rewards. G.New brain research suggests our brains work differently when we face a nervous situation. 方法运用 语篇解读 本文为议论文。文章就寻求风险展开了议论。 1.F

9、 过渡句。上句提到值得冒险 ,而下句说有一些活动让一些人感到享受 ,却让另一些人害怕 ,故此处是说衡量风险和回报的标准不同 ,所以选 F 项。 2.C 过渡句。上句提到冒险者更擅长捕猎等。 C 项中的 Being better at 是上句中的 were better at 的复现 ,故选 C 项。 【 精品教育资源文库 】 3.A 主旨句。由本段可知人类形成了各种各样的性格类型。你或者喜欢某项冒险活动或者不喜欢。这都是取决 于你的性格特点的。最后一句总结本段得出主旨。 4.E 细节句。上句提到 :对冒险活动的热爱在青少年时期有所增长。设空处应该是对青少年时期的说明 ,故选 E 项。 5.G 细节句。由下句中的 a part of the brain 可知选 G。 -温馨提示: - 本文档仅为 【 全套资料之一 】 ,欢迎点击下方按钮链接,下载全套资料! 请点此到 下载本文全套资料

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 高中 > 英语 > 高考专区 > 一轮复习
版权提示 | 免责声明

1,本文(2019届高考英语一轮复习 第一部分 教材课文要点 Module 5 Newspapers and Magazines语篇解题微技巧 外研版必修2.doc)为本站会员(flying)主动上传,163文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。
2,用户下载本文档,所消耗的文币(积分)将全额增加到上传者的账号。
3, 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知163文库(发送邮件至3464097650@qq.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!


侵权处理QQ:3464097650--上传资料QQ:3464097650

【声明】本站为“文档C2C交易模式”,即用户上传的文档直接卖给(下载)用户,本站只是网络空间服务平台,本站所有原创文档下载所得归上传人所有,如您发现上传作品侵犯了您的版权,请立刻联系我们并提供证据,我们将在3个工作日内予以改正。


163文库-Www.163Wenku.Com |网站地图|