1、【 精品教育资源文库 】 Unit 2 The Olympic Games . 阅读理解 A (2018 山西运城模拟 ) You signed up for soccer, and played every game of the season. Sure, youre not the best player on the team, but most days you gave it your all. Do you deserve a trophy (奖杯 )? If the decision were up to Carol Dweck, the answer would likel
2、y be no. Shes a psychology professor at Stanford University, California. She says a player doesnt have to be the best to get a trophy. But those who receive an award should have to work for it. She suggests trophies go to the most improved player, or the one who contributed most to the team spirit,
3、as well as to those who play the best. “The trophy has to stand for something,” Dweck told TFK. “If we give a trophy to everyone, then the award has no value.” Dweck argues that g iving kids trophies for particular reasons, such as improving in a sport, teaches kids that adults value hard work. Othe
4、rs say that theres no harm in giving awards to all kids who play a sport, regardless of how they played or whether or not they improved. “I think we should encourage kids participation in sports,” says Kenneth Barish, a psychology professor at Weill Cornell Medical College, in New York City. “A trop
5、hy is one way to encourage kids efforts.” Barish argues that when we single out only the best or even the most improved players with a trophy, we are teaching kids the wrong lesson. We are sending the message that winning is everything. “Winning is only part of the equation ( 等式 ),” Barish told TFK.
6、 “Playing sports also teaches kids something about teamwork and the importance of exercise.” There will be plenty of opportunities for kids to learn about competition as they get older, says Barish. Theyll soon realize that only one soccer team wins the World Cup and only one football team wins the
7、Super Bowl. For now, he thinks theres nothing wrong with letting all kids who play a sport feel like winners. That means trophies for everyone. 1.According to Carol Dweck, which player should receive a trophy? A.Tony, the most attractive player of the soccer team. 【 精品教育资源文库 】 B.David, a soccer pla
8、yer who is both clever and funny. C.Peter, who is ready to help his partners to score goals. D.Jim, a soccer player who tries his best to win the game. 2.Which of the following statements would Kenneth Barish agree with? A.There is no sense in giving a trophy to everyone. B.Kids fond of playing spor
9、ts should be rewarded. C.Kids should be given trophies for trying their best. D.It is necessary to encourage kids participation in sports. 3.The underlined phrase “single out” in Paragraph 6 probably means “ ”. A.honour B.choose C.value D.stress 4.Which shows the correct structure of the text? B (20
10、17 四川成都经济技术开发区实验中学月考 ) Parents can do anything for their children. Whether it should be their food, clothes or the places they live in,parents will always make sure their children have the best. One of the biggest concerns that parents currently have is educating their children. They are faced with
11、lots of difficulties when it comes to education for their children. Choices include private schools, charter schools, public schools and home schooling. 【 精品教育资源文库 】 Fortunately for parents,there are a variety of strategies that they can adopt in order to increase their childrens overall intelligen
12、ce. According to Ross A. Thompson , PhD at the University of California, a childs brain will actually reach 90% of its full size by the time he/she starts kindergarten. Researchers at Northwestern University in Chicago concluded that playing a musical instrument directly affected the brainstem, the
13、central part of the brain. Moreover, children who learn an instrument at an early age tend to continue to play it when they are older. And numerous studies show that a well-balanced meal is essential for a childs mental as well as physical health. Some researchers recommend that a second language sh
14、ould be taught when children are in preschool. They state that three or four years of age is the perfect time and that any age under four will be good for a childs brain development. The average child will learn how to read between kindergarten and the second grade. Many parents can give their child
15、ren a jump start by teaching them to read before they start school. Children can have an adequate background of the alphabet and pronunciations of words before attending school. This can be done by simply reading to them whenever you want. 5.From the first paragraph, we can infer that . A.parents fi
16、nd it hard to satisfy their kids various demands B.parents meet a new challenge when raising their kids C.parents have more choices when offering education to their kids D.parents get actively involved in the process of their kids growth 6.What suggestion may the researchers in the passage make? A.T
17、o train kids as early as possible. B.To try as many means as possible. C.To help kids develop as fully as possible. D.To use as many available resources as possible. 7.What does the third paragraph mainly discuss? A.The proper time to teach children to learn languages. B.The effective ways to help d
18、evelop childrens brains. C.The vital factors in having a great effect on childrens health. D.The practical steps to arouse childrens interest in study. 【 精品教育资源文库 】 8.We can replace the words “jump start” in the last paragraph with . A.inspiration B.introduction C.suggestion D.promotion . 语法填空 阅读下面
19、短文 ,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Both the British and Americans like playing football. However, they play it quite 1 (different). For most Americans, British football, also 2 (know) as soccer is a bit dull and boring. American football is not like soccer. The ball is not round. It is like a big egg.
20、Each team 3 (make) up of eleven players. All the players can touch the ball with both 4 (foot) and hands. Players sometimes kick the ball 5 they often throw the ball and run with it. If they can move it across the opposing teams goal line, they can get six points, 6 is called a touchdown. 7 is not e
21、asy to move the ball. Eleven men in the opposing team do all they can 8 (stop) the man with the ball. If he 9 (fail) to move the ball ten yards, his team will have to kick the ball to the opposing team. In almost every big university in the USA, football is a popular sport. Whenever an important gam
22、e is played, thousands of people come to watch it, 10 (cheer) for their favorite teams. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 【 精品教育资源文库 】 答案精解精析 . 阅读理解 A 语篇解读 如果孩子参加体育比赛 ,那么是不是每个人都该得到奖杯呢 ?文章就这个问题给出了两种不同的看法。 1.C 推理判断题。根据第二段可知 ,斯坦福大学的心理学教授 Carol Dweck 认为 ,进步最大的、对团队精神和表现最佳的运动员贡献最多的应获奖。故 C 项正确。 2.D 细节理解题。根据第
23、五段可知 ,Kenneth Barish 认为 ,应该鼓励孩子参加体育活动。颁发奖杯就是一种激励方式。 3.B 词义猜测题。根据第六段可知 ,Barish 认为 ,当我们挑选出最佳球员或进步最大的球员并授予他们奖杯的时候 ,我们给孩子们传递了一个错误的信号 :获胜就是一切。因此画线的短语 “single out” 意为“ 挑出 ” 。 4.B 篇章结构题。本文的第一段为导语 ,导入讨论的话题。第二、三段陈述了斯坦福大学的心理学教授Carol Dweck 的主要观点。下文 (第四段至第七段 )陈述的是 Kenneth Barish 的观点。因此 B 项清晰地展示了本文 的结构。 B 语篇解读 本文为说明文 ,介绍了促进孩子大脑发育的最佳时间的方法。 5.B 推理判断题。根据第一段中的 “One of the biggest.their children.” 可知选 B。 6.A 推理判断题。根据第二段第二句和第三段最后一句可知 ,孩子的大脑开发越早越好 ,故选 A。 7.B 主旨大意题。第三段从让孩子学习乐器和第二语言两个方面说明了如何开发孩子的大脑 ,故选 B。 8.D 词义猜测题。根据画线短语后面的 teaching them to read before they start