北师大版必修二英语模块综合测评(二) (含音频+答案).docx

上传人(卖家):TECH 文档编号:827936 上传时间:2020-11-03 格式:DOCX 页数:26 大小:51.02KB
下载 相关 举报
北师大版必修二英语模块综合测评(二) (含音频+答案).docx_第1页
第1页 / 共26页
亲,该文档总共26页,到这儿已超出免费预览范围,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、模块综合测评模块综合测评(二二) (时间:120 分钟 满分:150 分) 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。 听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 W:You said youre going to take a vacation at the end of June. M:Yes.Im planning to go to Hawaii for a week. W:Well,I ca

2、nt have a break until the end of August. 1.When can the woman take a vacation? A.This week. B.At the end of June. C.At the end of August. 答案 C W:Alvin,are you coming to the party with me? M:I wish I could,but something unexpected has come up. W:No wonder you look so concerned.I hope its nothing seri

3、ous. 2.What is the woman trying to do? A.Comfort the man. B.Apologise to the man. C.Hold a party for the man. 答案 A W:Did you like photography when you were a child? M:Yes.I have been interested in it since the age of nine.For me,a holiday is always about exploration about finding beauty and the unkn

4、own and taking photos of them. 3.What are the speakers mainly talking about? A.The mans hobby. B.Their childhood. C.A holiday plan. 答案 A W:British food seems to have such a bad reputation.I often hear foreigners say that British food is tasteless and boring. M:Not at all.Our tradition of slow cookin

5、g roast is second to none.And its also very healthy. 4.What is the mans opinion on British food? A.Unhealthy. B.Excellent. C.Tasteless. 答案 B W:Hey! You overslept again. M:Is it morning already?I stayed up really late trying to get a paper written yesterday evening.Its due this afternoon. 5.When does

6、 the conversation take place? A.In the morning. B.In the afternoon. C.In the evening. 答案 A 第二节(共 15 小题:每小题 1.5分,满分 22.5分) 听下面 5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选 出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6、7题。 M:Im back. W:Hi,Tony.Just a moment,there wer

7、e a couple of calls for you while you were out.A woman named Melissa phoned.She said she couldnt make it to the meeting tomorrow. M:Any other messages? W:Yeah.Someone called about the apartment in the town center.His name is Jackie,but he didnt leave his number. M:Didnt Angelica call me? W:Yeah.She

8、called about the party tonight.She wanted you to phone her back.And a guy called Simon said he would return your call at around 5:00. 6.For what did Jackie call the man up? A.Party. B.A meeting. C.An apartment. 答案 C 7.Who will call the man back at around 5:00? A.Simon. B.Melissa. C.Angelica. 答案 A 听第

9、 7 段材料,回答第 8、9题。 M:Jennifer,can you help me put this software program in my computer?I followed the directions,but I still cant get it right. W:I am sorry,but I have to prepare some meeting materials because I have a weekly meeting at 10:00.It should be finished by 1:30. M:Oh,I am supposed to have t

10、his report finished by noon.What should I do with it? W:You should check to see if Anderson is free.He is good at that. 8.What is the woman doing? A.Working on a report. B.Repairing a computer. C.Preparing for a meeting. 答案 C 9.What does the woman advise the man to do? A.Check his computer again. B.

11、Ask someone else for help. C.Use a new software program. 答案 B 听第 8 段材料,回答第 10至 12 题。 W:One day Id like to buy an electric car.Theyre much cleaner than petrol cars.But Im not sure if Ill see many on the road in the near future. M:But you can already buy them. W:Really? M:Sure,and they have the most p

12、owerful type of engine.Unfortunately theyre much more expensive than petrol cars.But what makes me anxious is that when theyre cheaper,more people will buy them.With more cars on the road,well have more traffic jams,especially at eight in the morning.Its the worst time of the day. W:Yes.I try to avo

13、id the rush hour now.I leave home before seven. M:In Melbourne,drivers are not allowed to park cars along busy roads during rush hours to create an extra passage for traffic.This town needs better public transport.The buses dont go to the right places.And they are always late.Last week I waited for

14、a No.29 bus for over an hour. 10.For what does the woman prefer to buy an electric car? A.Its low price. B.Its powerful engine. C.Environmental protection. 答案 C 11.What is the mans attitude towards the wide use of electric cars? A.Supportive. B.Worried. C.Unconcerned. 答案 B 12.What does the man think

15、 this town needs to do? A.Broaden the roads. B.Limit the number of cars. C.Improve public transport. 答案 C 听第 9 段材料,回答第 13至 16 题。 W:Zoltan,youre studying snakes all around the world.So,you have to travel a lot.Do you ever take holidays? M:No,not often.My work is also my hobby.Ive been to Paris,Rome,t

16、o the Pyramids and I went sightseeing there but it was always because my work took me there.For my last trip I was in Sudan and I went looking for snakes. W:But you must take a holiday sometimes. M:Well,once or twice I have traveled to places not connected to snakes.For example,I spent a holiday in

17、the Seychelles with some friends.They enjoyed the beach and the markets while I went diving with my underwater camera. W:Is that your most important thing when you travelyour camera? M:Yes,my camera and my sleeping bag.With a sleeping bag,you can sleep anywhere you want. W:So,do you ever stay in hot

18、els? M:If I go with friends,I might stay at a hotel or a guesthouse,but normally Im on my own so I rarely book a hotel in advance.I can fall asleep in a sleeping bag anytime and everywhere. 13.How does the man feel about his work? A.Interested. B.Bored. C.Stressed. 答案 A 14.Where did the man go in hi

19、s last trip? A.To Sudan. B.To Egypt. C.To France. 答案 A 15.For what did the man go to the Seychelles? A.Work. B.Shopping. C.A holiday. 答案 C 16.Where does the man usually sleep during a trip? A.In a hotel. B.In a sleeping bag. C.In a guesthouse. 答案 B 听第 10段材料,回答第 17至 20 题。 I hope you re all enjoying y

20、our new jobs here at the college.Now Id like to tell you a little about our staff development training programs.To begin with,we expect you to attend team meetings.These take place in the last week of each term.They will give you the chance to share experience with colleagues,discuss problems and in

21、form us of any training requirements.If training is required,the college will pay the costs.The members of staff who attend training sessions will be asked to complete a form about their experiences and to share them with their colleagues at their next team meeting.The all-college training days take

22、 place twice a year and are held over an entire day.Members of staff can choose from kinds of events that theyd like to attend.Youll get a lot of fresh information through them.Most importantly,our all-college training programs make sure our students get excellent service from us.Finally,each team w

23、ill be given the chance to enjoy an “away day”.These are full-day events,sometimes held at a hotel or a holiday center.However,most teams like to spend the day doing activities such as ice-skating,or rock climbing,so we plan to spend the “away day” in the Forest Park this year.And the college covers

24、 all the costs for these events. 17.How often do team meetings take place? A.Once a term. B.Once a week. C.Twice a year. 答案 A 18.What are members of staff expected to do in training sessions? A.Choose the events theyd like to attend. B.Complete a form about their experiences. C.Inform other colleagu

25、es of training requirements. 答案 B 19.How does the speaker describe all-college training days? A.Relaxing. B.Entertaining. C.Informative. 答案 C 20.Where will the “away day” most probably take place this year? A.In a hotel. B.In the Forest Park. C.In a holiday center. 答案 B 第二部分 阅读(共两节,满分 50 分) 第一节(共 15

26、 小题;每小题 2.5分,满分 37.5分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 A 主题语境:人与自然 语篇类型:说明文 The United States has more tornadoes (龙卷风) than any other country in the world.In a normal year there are 800 to 1,000 tornadoes.Most happen in the middle part of the country.Tornadoes form when warm and cool air meet.In t

27、he Midwest the warm air from the Gulf of Mexico often meets the cold air from Canada. The usual tornado season is March through May.Tornadoes form most often in the afternoon and early evening.There is often no warning of a tornado.People who live in the Midwest know the signs of tornado activity.Th

28、e sky becomes dark,often a greenish colour.Dark clouds appear in the sky and there is often large hail (冰).Suddenly,there is a loud sound,like a train or a jet plane.Sometimes,two,three,five,ten or more tornadoes can form over a large area. This type of tornado activity hit Oklahoma and Kansas in Ma

29、y 1999.The day was stormy,with heavy thunderstorms in the afternoon.As the storms continued,tornadoes began to form.Dozens of tornadoes hit towns and neighbourhoods in Oklahoma,then in Kansas.Some stayed on the ground for several hours,destroying everything they touched.The tornadoes killed 43 peopl

30、e and injured 600 others.They destroyed thousands of homes and businesses.In some areas,not one home stood.In other areas,the tornadoes destroyed every home on the left side of the street,but didnt touch any homes on the right side.The tornadoes lifted people and cars into the air and then threw the

31、m back down to earth.So it is important to know where to hide and how to protect yourself in the face of a tornado. 【语篇解读】本文是说明文。文章主要介绍了发生在美国的龙卷风。 21.What can we learn about tornadoes in America? A.They may appear in groups. B.They usually happen in summer. C.There are more tornadoes in the Eastern

32、States. D.There are more than 1,000 tornadoes every year. 答案 A 解析细节理解题。由第二段中的“Sometimes,two,three,five,ten or more tornadoes can form over a large area.”可知,这些龙卷风有可能会成群出现,故选 A项。 22.The tornadoes that hit Oklahoma and Kansas in May 1999 . A.took place at the same time B.were the biggest in history C.c

33、ame and went quickly D.brought death and destruction 答案 D 解析细节理解题。由末段中的“destroying everything.killed 43 people and injured 600 others”可知,D 项正确。 23.What will the author most probably talk about next? A.Tornado dangers and warning signs. B.How to stay safe during a tornado. C.Different kinds of tornad

34、oes. D.How a tornado forms. 答案 B 解析推理判断题。由末段中最后的“it is important to know where to hide and how to protect yourself in the face of a tornado”可知,作者接下来很可能谈论在龙卷风来临时如何保护自己,故选 B 项。 B 主题语境:人与社会 语篇类型:说明文 For centuries,people wondered how big the earth was.Unfortunately,although the earth was flat,no one was

35、 able to figure out its size.Gradually,however,people began to realise that the earth was really round. Then,in the third century BC (2,300 years ago),a Greek man named Eratosthenes had an idea.Eratosthenes was sure that the earth was a sphere.He used the sun and geometry (几何学) to figure out the siz

36、e of the earth .He calculated that the circumference (圆周) of the earth was 28,600 miles(46,000 kilometers).The true size of the earth is 25,000 miles (40,000 kilometers). Eratosthenes measurement was wrong,but it was very close to the truth. For many centuries after Eratosthenes lived,people made ma

37、ps of the earth.However,they did not know very much about the world outside of Europe,Asia,and North Africa.Mapmakers could not draw accurate maps of the earth until people began traveling around the world in the fifteenth century,mapping small areas each time.In the eighteenth and nineteenth centur

38、ies,people began making correct maps of countries,but the first accurate maps of the world were not made until the 1890s. Maps today are reliable(可依靠的),inexpensive,and easy to understand.People depend on maps every day.What would our lives be like without them? 【语篇解读】文章介绍了如何发现地球是圆的的及地图绘制的过程。 24.A sp

39、here is a . A.large shape B.planet C.ball shape D.member of the sun family 答案 C 解析推理判断题。根据第二段中的“Eratosthenes was sure that the earth was a sphere.”和“He calculated that the circumference(圆周) of the earth was 28,600 miles (46,000 kilometers).”可知 sphere是球形,故选 C项。 25.Which of the following can replace t

40、he underlined part “figure out”? A.Geometry. B.Calculate. C.Make out. D.Understand. 答案 B 解析词义猜测题。“no one was able to figure out its size”指没有人能够计算出它的大小,figure out “计 算”,与 calculate 同义,故选 B项。 26.The first correct maps of the world were made . A.in the 15th century B.in the 18th century C.in the 19th c

41、entury D.in the 20th century 答案 C 解析细节理解题。根据倒数第二段中的“the first accurate maps of the world were not made until the 1890s”可知世界上最早的精确地图是 19 世纪 90 年代出现的,故选 C项。 27.When did map makers begin to draw correct maps of the earth? A.When people began to travel around the world. B.When people knew the size of th

42、e earth. C.When people knew the shape of the earth. D.Before people traveled around the world. 答案 A 解析细节理解题。根据倒数第二段中的“Mapmakers could not draw accurate maps of the earth until people began traveling around the world in the fifteenth century,mapping small areas each time.”可知到 15 世纪人们开始环游世界,地图制作者们才绘制出

43、了精确的地球地图。故选 A项。 C 主题语境:人与自然 语篇类型:记叙文 A strange object was found in a small city called Carlos Spegazzini,just a short drive from the capital city of Buenos Aires. When farmer Jose first found an odd scene in his farmland,he began to dig at the object.However,he quickly found himself running to tell

44、his wife.Jose needed more support if he was going to investigate this strange thing. Even the dog was hesitant to investigate.Unfamiliar with the object,mans best friend was not about to jump at it with little concern.Therefore,they chose to call in somebody who has a better idea of what to do. When

45、 the police first showed up,they were just as stumped as Jose.They knew this object was something out of the ordinary.It might even be something extraordinary,so more questions appeared. It quickly became apparent,it was time to call in the big guys.Thats right;when you find something that appears t

46、o be out-of-this-world,its time to call in those who study the mysteries of the old world. Authorities called in archaeologists who jumped at the chance to study the object.They quickly determined one thing was for certain:the ancient big one that left this behind was absolutely massive! The group w

47、as unable to move the shell,as it weighed nearly two tons! Clearly,this massive beast was not the only of its kind existing in the modern-day world.Similar fossils had been found in the surrounding areas and had even made their way to museums.But what was the ancient beast? 【语篇解读】这是一篇记叙文。文章介绍了农民 Jos

48、e 发现恐龙化石时,不知道那是什么东西,进 而求助妻子和警察。在所有人对此一筹莫展之际,大家请来专家,专家对此事物进行了研究和分析。 28.What is the right order of the events? a.Jose found a strange object and began to dig. b.Jose and his wife called the police. c.Jose ran to tell his wife. d.Archaeologists came to study the object and found similar fossils. e.They called in some experts. A.abcde B.acbed C.acbde D.abced 答案 B 解析细节理解题。通读全文可知,最初,Jose发现了一个奇怪的东西,并且开始挖掘。然后,Jose 跑去告 诉他的妻子。接下来,Jose和他的妻子报了警。然后,他们请来了一些专家。最后,考古学家来研究这 个物体,发现了类似的化石。故选 B 项。 29.What does the underlined word “stumped” in paragraph 4 refer to? A.Both the police an

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 高中 > 英语 > 北师大版(2019) > 必修 第二册
版权提示 | 免责声明

1,本文(北师大版必修二英语模块综合测评(二) (含音频+答案).docx)为本站会员(TECH)主动上传,163文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。
2,用户下载本文档,所消耗的文币(积分)将全额增加到上传者的账号。
3, 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知163文库(发送邮件至3464097650@qq.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!


侵权处理QQ:3464097650--上传资料QQ:3464097650

【声明】本站为“文档C2C交易模式”,即用户上传的文档直接卖给(下载)用户,本站只是网络空间服务平台,本站所有原创文档下载所得归上传人所有,如您发现上传作品侵犯了您的版权,请立刻联系我们并提供证据,我们将在3个工作日内予以改正。


163文库-Www.163Wenku.Com |网站地图|