(2019新教材)人教版高中英语必修第一册Unit 4:Narual disasters 同步练习(含答案).docx

上传人(卖家):TECH 文档编号:1819406 上传时间:2021-10-24 格式:DOCX 页数:11 大小:27.44KB
下载 相关 举报
(2019新教材)人教版高中英语必修第一册Unit 4:Narual disasters 同步练习(含答案).docx_第1页
第1页 / 共11页
(2019新教材)人教版高中英语必修第一册Unit 4:Narual disasters 同步练习(含答案).docx_第2页
第2页 / 共11页
(2019新教材)人教版高中英语必修第一册Unit 4:Narual disasters 同步练习(含答案).docx_第3页
第3页 / 共11页
(2019新教材)人教版高中英语必修第一册Unit 4:Narual disasters 同步练习(含答案).docx_第4页
第4页 / 共11页
(2019新教材)人教版高中英语必修第一册Unit 4:Narual disasters 同步练习(含答案).docx_第5页
第5页 / 共11页
点击查看更多>>
资源描述

1、unit4:Narual disasters 1.完形填空 Les Brown is one of the worlds greatest speakers. He is also a thought leader on self-improvement and1. However, Les found it difficult to learn knowledge when he was a2. During his school days, he was thought as “3 to learn well” by the teachers and placed4from 6th gra

2、de to 5th grade. To make things worse, he had a twin brother who was rather bright and5, so Les was6by his classmates. One day a teacher asked him to7a problem on the blackboard, but Les8and said that he couldn t. “Of course you can, ” the teacher replied9. “Young man, come here and solve this probl

3、em for me. ” “But I cant, ”10Les. “Im a silly boy”. The rest of the class burst (爆发) into11. At that point, the teacher stepped out from behind his desk and looked Les straight in the eye. “Dont ever say that again, ” he told him firmly. “Someone elses opinion of you does not have to become your 12.

4、 ” Les never13those words, and spent the rest of his life facing14, setting and following his goals. Time and time again, thanks to the teachers powerful words, Les has been famous all over the world. Do remember: you have15within you. 1. A. problem-solvingB. goal-setting C. money-makingD. job-hunti

5、ng 2. A. studentB. teacher C. speakerD. leader 3. A. curiousB. afraidC. unableD. eager 4. A. awayB. forward C. backD. off 5. A. awkwardB. stupid C. naughtyD. talented 6. A. laughed atB. cared about C. knocked downD. looked into 7. A. solveB. discussC. faceD. choose 8. A. answeredB. refused C. replie

6、dD. accepted 9. A. surprisinglyB. anxiously C. angrilyD. encouragingly 10. A. insistedB. suggested C. liedD. disagreed 11. A. angerB. laughterC. cheersD. tears 12. A. riskB. spiritC. regretD. reality 13. A. keptB. remembered C. forgotD. minded 14. A. truthB. challenges C. opportunitiesD. questions 1

7、5. A. happinessB. loneliness C. darknessD. greatness 2.阅读填句 Being prepared and knowing the right things you have to do during the flood will give you greater chance to be safe and survive. You can have something following in mind. 1 Finding out how long the flood is expected to last will guide you i

8、n the proper measures and prevention you have to do. So do listen to the weather report. Dont pay attention to rumors(谣言). Prepare and keep necessary supplies that will be usable and will last long enough. Make sure that necessary items during the flood are ready. 2They are candles, radio, extra bat

9、teries, cash, phones, medicines,extrafood,emergencycookingequipment,and bottled water, as water service may be cut off. Know the emergency(紧急情况) numbers in your place. In case of emergency conditions where you need further help, you will be able to ask for help.3 Stay in a safe place. 4If your house

10、 is well-built and wont be affected by flood, then it may be the best place to be during a storm. Be aware of the flood signal in your place to help you decide on where to stay and react to the condition. The flood often comes with the strong wind so board up and close windows.5 A. Know about the la

11、test weather conditions in your area. B. Well keep you updated with weather information all day. C. Important items to prepare for that will help you survive. D. You can dial 911 or communicate with the right department. E. Do check everything that might be blown away or turn loose. F. Stay away fro

12、m low-lying places which may be swept away by storm waves. G. Run down to the sea as quickly as possible even if further flooding is likely to occur. 3.阅读理解 Scientists think that a weather pattern called El Nino (厄 尔尼诺现象) caused the drought in Australia. El Nino causes different weather in different

13、 parts of the world. It causes a lot of rain and floods in some places. It causes droughts in other places. Droughts can badly affect people and the land. El Nino lasts about a year. In normal weather conditions, warm winds from South America blow from east to west across the Pacific Ocean. The wind

14、s early take storms to Australia. These storms bring rain to Australia. During an El Nino weather pattern, the winds change direction. They blow from west to east across the Pacific Ocean. The storms no longer move across Australia. So Australia gets very little rain during El Nino. The drought bega

15、n in January, 1982. El Nino often occurs at this time of year. But that year, El Nino was stronger than usual. There was very little rainfall in eastern Australia. There was also very little water in the rivers. The drought was at its worst in February, 1983. At that time, the weather was very hot.

16、The forests and fields were very dry. Cotton growers couldnt plant their cotton. Sheep farmers had no grass for their animals to eat. So many of them died. Because the forests were dry,forest fires started quickly. Some of the fires burned for a month. Many forests were destroyed. Over 2,000 people

17、lost their houses in the fires and 75 people died. The Australian drought of 19821983 affected thousands of people and animals. The drought cost the country over $3,000, 000,000. It was a reminder (提示) to Australians of how the weather could change their lives. 1. From the passage we know El Nino is

18、 _. A. a weather typeB. a powerful storm C. a place in AustraliaD. a kind of warm wind 2. Which direction does the wind come from in Australias El Nino weather pattern? A. From east.B. From west. C. From south.D. From north. 3. How long did the drought in Australia last? A. About 3 months.B. Less th

19、an half a year. C. More than one year.D. More than two years. 4. Whats the main idea of the passage? A. A drought happened in South America. B. Australia got much rain during El Nino. C. El Nino changed the Australians life. D. El Nino caused a great drought in Australia. 参考答案: 1.完形填空 1.B B。句意: 在自我完

20、善和目标设定方面, 他也是一位思想领袖。 problem-solving 解决问题; goal-setting 设立目标; money-making 赚钱;job-hunting 找工作。由全文可知, 该空涉及确定目标, 与 文末“setting and following his goals”呼应, 故选 B。 2.A A。句意: 然而, 当 Les 还是个学生的时候, 他发现学习知识很困 难。student 学生;teacher 老师; speaker 演讲者; leader 领导。 由后文“During his school days” 可知为学生时期, 故选 A。 3.C C。句意:

21、在他上学的时候, 老师认为他“学不好”, 把他从六年 级留级到了五年级。curious 好奇的; afraid 害怕的; unable 不能 的, 不会的;eager 渴望的。 结合后文 “from 6th grade to 5th grade” 从六年级到五年级可推断老师认为他学不好, unable to do sth.“不 能做某事” 。故选 C。 4.C C。句意: 在他上学的时候, 老师认为他“学不好”, 把他从六年 级留级到了五年级。 结合后文“from 6th grade to 5th grade”可 知将他留级了, place back 此处表示“留级” 。故选 C。 5.D D

22、。 句意: 更糟糕的是, Les 有一个非常聪明有才华的孪生兄弟, 所 以他被同学们嘲笑。awkward 尴尬的; stupid 愚蠢的; naughty 淘气 的;talented 有才能的。该处应与 bright 并列, 表示 Les 的兄弟 “聪明有才能”, 与 Les 形成鲜明对比, 故选 D。 6.A A。 句意: 更糟糕的是, Les 有一个非常聪明有才华的孪生兄弟, 所 以他被同学们嘲笑。laughed at 嘲笑;cared about 关心; knocked down 拆掉;looked into 调查。由前文可知, Les 成绩差, 却有个 优秀的哥哥, 因此他会受到同学们

23、的嘲笑, 故选 A。 7.A A。句意: 一天, 老师要他解黑板上的一道题, Les 拒绝了, 说他 不会。结合后文“a problem on the blackboard”可知, 老师让 Les 解黑板上的题, 故选 A。 8.B B。 answered 回答; refused 拒绝; replied 回答;accepted 接受。 由后文“said that he couldnt”可知 Les 认为自己不会, 拒绝 作答, 故选 B。 9.D D。句意: “你当然能解出来。 ”老师鼓励地说。 surprisingly 惊 人地;anxiously 焦急地; angrily 愤怒地; enc

24、ouragingly 鼓励地。 前文“Of course you can”体现出老师对 Les 的鼓励, 故选 D。 10.A A。 句意: “但我不能, ” Les 坚持说。 insisted 坚持; suggested 建议; lied 撒谎; disagreed 不同意。由上文“said that he couldn t”以及“But I cant”可知, Les 坚持说自己解不出来, 再次拒 绝解题, 故选 A。 11.B B。 句意: 班上的其他同学突然大笑起来。 anger 愤怒;laughter 笑声; cheers 欢呼; tears 眼泪。由上文“Im a silly boy

25、”可知, 班内同学因 Les 坚持说自己是笨小孩可推断班内同学哄堂大笑, burst into laughter“突然大笑” 。故选 B。 12.D D。句意: “别人对你的看法不一定要成为你的现实。 ”由语境可 知, 不应该因别人的看法否定真实的自己, 故选 D。 13.C C。句意: Les 从未忘记这句话, 他的余生都在面对挑战, 制定并 追随自己的目标。 kept 保持; remembered 记得; forgot 忘记; minded 介意。 由后文中 “Time and time again, thanks to the teacher s powerful words”可知, L

26、es 一直没有忘记老师的这句话, 故选 C。 14.B B。句意: Les 从未忘记这句话, 他的余生都在面对挑战, 制定并 追随自己的目标。 truth 真理; challenges 挑战; opportunities 机会; questions 问题。由前后文语境“spent the rest of his life facing, setting and following his goals”可知, Les 余 生面对挑战, 制定并追随目标, 故选 B。 15.D D。句意: 一定要记住: 你也有伟大之处。 happiness 幸福; loneliness 寂寞; darkness 黑

27、暗; greatness 伟大。根据上文 Les 的故事可知, 只有认可自己, 发现自己的伟大(greatness)之处, 才 能坚定不移地追随自己的目标, 应对挑战。故选 D。 2.阅读填句 1. A A。此空是小标题。根据下文: 所以一定要听天气预报。可知, A 项 Know about the latest weather conditions in your area. (了 解你所在地区的最新天气情况。)符合上下文语境。故选 A。 2.C C。根据上句: 确保洪水期间的必要物品准备好了。再根据空格下 句可知, C 项 Important items to prepare for th

28、at will help you survive. (重要的东西要做好准备, 这将有助于你的生存。) 符合上 下文语境。故选 C。 3.D D。根据上文: 在需要进一步帮助的紧急情况下, 你将能够寻求帮 助。可知, D 项 You can dial 911 or communicate with the right department. (你可以拨打报警电话, 或者与正确的部门联系。) 符 合上下文语境。故选 D。 4.F F。根据下文: 如果你的房子建得很好, 不会受到洪水的影响, 那 么它可能是暴风雨中最好的地方。可知, F 项 Stay away from low-lying plac

29、es which may be swept away by storm waves. (远 离那些可能被风暴冲走的低洼地带。) 符合上下文语境。故选 F。 5.E E。根据上句: 洪水通常伴随着强风而来, 所以用挡板围住和关闭 窗户。可知, E 项 Do check everything that might be blown away or turn loose. (要检查所有可能被吹走或松动的东西。) 符合上下 文语境。故选 E。 3.阅读理解 1.A。细节理解题。根据第一段第一句可知 El Nino 是一种天气现象。 2.B。细节理解题。根据第三段第一、二句可知在澳大利亚的厄尔尼 诺天气下,风是从西向东吹的。 3.C。细节理解题。根据第四段中的第一句“The drought began in January, 1982. ”和第六句“The drought was at its worst in February, 1983. ”可知这次干旱至少持续了一年零一个月。再结合 第一段最后一句可知厄尔尼诺现象一般会持续一年左右。 4.D。主旨大意题。根据文章第一句和最后两段的内容可知本文主要 讲的是发生在 1982 年 1 月到 1983 年 2 月份的澳大利亚的干旱。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索
资源标签

当前位置:首页 > 高中 > 英语 > 人教版(2019) > 必修 第一册
版权提示 | 免责声明

1,本文((2019新教材)人教版高中英语必修第一册Unit 4:Narual disasters 同步练习(含答案).docx)为本站会员(TECH)主动上传,163文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。
2,用户下载本文档,所消耗的文币(积分)将全额增加到上传者的账号。
3, 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知163文库(发送邮件至3464097650@qq.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!


侵权处理QQ:3464097650--上传资料QQ:3464097650

【声明】本站为“文档C2C交易模式”,即用户上传的文档直接卖给(下载)用户,本站只是网络空间服务平台,本站所有原创文档下载所得归上传人所有,如您发现上传作品侵犯了您的版权,请立刻联系我们并提供证据,我们将在3个工作日内予以改正。


163文库-Www.163Wenku.Com |网站地图|