1、Unit 8It must belong to Carla.满分:100分,限时:60分钟.单项选择(每小题1分,共15分)1.I found a book in my room. Whose is it?Oh, it is . Thank you. A.me B.my C.mine 答案C题干中提到了“我在我的房间里找到了一本书。它是谁的?”,答语中要用名词性物主代词,故mine符合题意。2.Look at the boy!Is that David?No, it be him. He has gone to his hometown. A.can B.cant C.must D.mustn
2、t 答案B根据答语中的“他已经去他的故乡了”可推断,那个男孩“不可能”是David,cant表示“不可能”,故答案为B。3.This temple is one of buildings in the town.We must take action to protect it.A.oldB.olderC.oldestD.the oldest答案D本题考查最高级的句式。“one of the+形容词最高级+可数名词复数”表示“最的之一”,故答案为D。4.Why didnt Jim go to the movies?He was made out of the hall for making l
3、ots of.A.cryB.voiceC.soundD.noise答案D句意:为什么吉姆没有去看电影?他因制造了很多噪音而被赶出了大厅。由题意可知答案为D。 5.Look!There are some peopleafter a thief.A.chaseB.to chaseC.chasingD.chased答案C本题主要考查现在分词作后置定语的用法,故选C。6.Did you hearin your room?No,I didnt.A.anything unusualB.something unusualC.unusual anythingD.unusual something答案A在一般疑
4、问句中应该用anything,首先排除B和D;形容词修饰复合不定代词时,形容词要后置。因此答案为A。7.We had fun and learnt new as well. We had a good time. A.somethingB.anything C.nothing D.everything 答案A本题考查something、anything、nothing、everything的区别。句意:我们玩得很开心,还学到了一些新东西。我们过得很愉快。在肯定句中要用something来表示“某物;某事”,故答案为A。8.When we went into the park, we saw s
5、omeone kung fu.A.playsB.played C.to playD.playing 答案D本题考查see sb. doing sth.的结构。句意:当我们进公园的时候,我们看到有个人正在练中国功夫。see sb. doing sth.意为“看到某人正在做某事”,故答案为D。9.I wont throw these books away. For me, they are something . A.uselessB.valuableC.cheapD.dirty 答案B结合本题语境可知,我不会把这些书扔掉,因为它们对我来说很珍贵,故valuable符合题意。10.David fe
6、lt in class because he stayed up late last night.A.sleepyB.sleepC.asleepD.sleeping答案A根据本题语境可知,因为戴维昨天晚上熬夜熬到很晚,所以他在课堂上觉得“困乏”,故所缺的词是sleepy。11.Luckily, Bill stopped the car in time anda crash. He shouldnt have driven so fast. A.savedB.avoidedC.killedD.protected 答案B结合本题语境可知,Bill及时停了车,避免了一次撞车事故,故B项符合题意。12
7、.Where are you going?Im going to the airport to my aunt.The plane will land in ten minutes.A.wake upB.pick upC.use upD.look up 答案B结合本题语境可知,我要去机场接我姑姑。表示“开车去接”要用pick up。13.I saw many students trees along the river just now.A.planted B.plantingC.were plantingD.to plant答案B句意:刚才我看到许多学生在河边种树。根据see sb. doi
8、ng sth.的结构可知答案为B。14.The man got on a bus and tried to , but he was caught by us in the end.A.give awayB.run awayC.take awayD.throw away答案B根据本题语境可知,那个男人上了公共汽车试图逃跑,但最后还是被我们抓住了。故run away符合题意。15.Excuse me, sir. Could you please tell me?It arrives at 6:15 in the afternoon.A.if the plane arrived in London
9、B.when the plane arrives in LondonC.how the plane will arrive in LondonD.what time does the plane arrive in London 答案B宾语从句要用陈述句语序,先排除D;再根据答语可知,宾语从句的引导词是when,故答案为B。.完形填空(每小题2分,共20分)Souanis Kim was an archery(射箭)teacher in a sports school and had trained many outstanding archers.So many parents sent t
10、heir children to him.One morning,Souanis Kim took the students to a tall tree for16.He put a toy bird on the trunk and said,“The task is to17the toy bird down.”The students stood in a18quickly.The first one was Sandy.He walked a few steps forward,put the arrow on the string(弦),drew the bow(弓)and aim
11、ed at the toy bird.“Whats19the bird?”asked Souanis Kim suddenly.“The blue sky,”Sandy answered.Souanis Kim smiled.He asked Sandy to stand aside.The students20what the teachers meaning was.The next was Keston.Like Sandy,he walked up.Just as he was21to shoot the arrow,Souanis Kim asked him the same que
12、stion.“I see the trunk and the leaves,”answered Keston.Souanis Kim smiled and asked Keston to stand aside,too.The third one was Jobes.Just22he was drawing the bow,Souanis Kim asked,“Whats over the bird,Jobes?”Jobes stared at the toy bird and said,“I have seen23but the toy bird.”“Great!”said Souanis
13、Kim24.Then he shouted,“Go ahead!”Jobes shot the arrow and the toy bird fell.The students cheered with one voice.Souanis Kim looked at the surprised students and said seriously,“Remember,when an archer is shooting,he must have only the25but nothing else.”16.A.walkingB.trainingC.playingD.resting17.A.p
14、utB.turnC.shootD.get18.A.circleB.wayC.positionD.line19.A.overB.underC.insideD.behind20.A.thoughtB.expectedC.learnedD.wondered21.A.readyB.afraidC.anxiousD.willing22.A.asB.afterC.beforeD.because23.A.anythingB.somethingC.nothingD.everything24.A.hopefullyB.softlyC.angrilyD.happily25.A.birdB.goalC.skyD.b
15、ow答案语篇解读本文中Souanis Kim是一位教射箭的老师,他通过一个简单的问题给他的学生讲述了一个道理,即“射箭的时候眼中应该别无他物,只有目标”。16.B结合上下文可知,Souanis Kim带学生到一棵大树那里“训练”,故所缺的词是training。17.C结合上下文可推断,他要学生们把那只玩具鸟“射”下来,故所缺的词是shoot。18.Dstand in a line意为“站成一排”。19.A结合下文中Sandy的回答以及Whats over the bird,Jobes?可知,Souanis Kim问的是“小鸟上面是什么”,故所缺的介词是over。20.D结合上下文可知,学生都“
16、想知道”老师的意思是什么。故所缺的词是wondered。21.A正当他准备射箭的时候,Souanis Kim也问了他同样的问题。be ready to do sth.意为“准备好做某事”。22.A结合上下文可推断,此处所缺的连词是as。23.C当时Jobes的回答是“除了那只玩具鸟,我什么也没有看到”,故所缺的词是nothing。24.D结合Souanis Kim的回答和反应可推断,他很“高兴”。故happily符合题意。25.BSouanis Kim教育学生在射箭的时候,必须只盯着“目标”。故goal符合题意。.阅读理解(每小题2分,共30分)AWe often hear stories o
17、f animals rescuing people. But now someone has managed to return the favour.The event took place one snowy January morning. Thomas Smith was walking his dog, Jack, in the park.“As I was walking, I just saw Jack running onto the ice towards the ducks in the middle, and then he fell into the water and
18、 couldnt climb out,”said Smith. He realized he had no choice but to try and save his dog. “Someone else told me the lake was only one-metre deep, but it was at least twice that. I had to break my way through the 6-cm ice. Finally, I got Jack by the neck and pulled him out. I dont think Ive ever felt
19、 so cold by the time we got back to dry land. And when we got there, everyone was asking if Jack was okayno one was particularly worried about me!”A neighbor, Julie Brown, saw it all happen. “The dog went onto an icy lake. All of a sudden, it started to go under. There were crowds of people around,
20、and they were all shouting and screaming. Before I knew it, the owner (Smith) was in the water forcing his way through the ice. I cant begin to imagine how cold it was. Everyone was very nervous, but he was as cool as a cucumberhe just crawled back out, put the dog on its lead, and went home.”Many r
21、egard him as a hero, but Mr. Smith is quite laid-back about it. “Most dog owners are the same as me. They would do what I did without a second thought. But in the future, Im going to make sure hes on a lead near any icy ponds.”Pets are members of our family. Would you do the same for them?26.What ha
22、ppened on a cold January morning?A.Mr. Smith met Jack in the park.B.Mr. Smith ran after Jack on the ice.C.Jack fell from the ice into the water.D.Jack played with the ducks in the water.27.How did Mr. Smith save Jack?A.He asked a neighbor for help.B.He broke the ice and shouted to Jack.C.He got Jack
23、 by the leg and pulled him out.D.He pulled Jack out of the icy water by the neck.28.The underlined phrase “as cool as a cucumber”in Paragraph 3 means “”.A.relaxedB.proudC.shy D.brave29.In the last paragraph, the writer asks a question to .A.suggest keeping pets for funB.remind people to put their do
24、gs on the leadsC.encourage people to take good care of their petsD.advise people not to leave their dogs near icy ponds30.What is the best title of the passage?A.A Mans Pet DogB.A Dogs Best FriendC.The Danger on the Icy LakeD.Suggestions for Pets Owners答案语篇解读本文讲的是Thomas Smith挽救自己的狗Jack的故事。作者觉得宠物是我们家
25、庭中的一部分,我们应该好好照顾它们。26.C根据第二段中Smith所说的“.I just saw Jack running onto the ice towards the ducks in the middle, and then he fell into the water and couldnt climb out.”可知答案为C。27.D根据第二段中的“Finally, I got Jack by the neck and pulled him out.”可知答案为D。28.A画线的短语是as cool as a cucumber,结合上文中的转折语气可知,所有人都很紧张,但是他却很“
26、放松”,故答案为A。29.C通读全文可推断,最后一段中问句“Would you do the same for them?”所隐含的意义是呼吁人们好好照顾他们的宠物,故答案为C。30.B通读全文可知,适合本文的最佳标题是B“狗最好的朋友”。BLast summer I went to one of the worlds most famous historical places, the Forbidden City in Beijing, China. It was the home of the emperors of the last two dynasties(朝代)in China,
27、 the Ming and Qing dynasties.The Forbidden City was built in 1420. The palace has over 10,000 rooms. It was where the emperors dealt with the official business with their ministers.In Mandarin(普通话), the Forbidden City is called the Purple Forbidden City. However, the color of the palace itself is no
28、t purple. The color purple stands for power of the great emperors of China. It was so sacred(神圣的)that the commoners could not even dream of ever going in.The emperor also had some of the largest festival celebrations at the Forbidden City. During Chinese New Year, the emperor would invite all the me
29、mbers of his family and his officials to a banquet. The banquet had a hundred and eight Chinese dishes. It was such an expensive banquet that it could feed a commoners family for three generations(代).Right now the Forbidden City is known as a historical site for tourists from all over the world. Eve
30、ryone can go in there. It is a museum with priceless Chinese antiques(古董)and treasures in it.I really learned a lot about the Chinese culture and its history from this trip to the Forbidden City. It was like a dream come true to go on the trip and see the things that I had always wanted to see.31.Ho
31、w long is the history of the Forbidden City?A.About 600 years.B.More than 600 years.C.1420 years. D.Over 10,000 years.32.We call the palace the Purple Forbidden City because the color purple is the symbol of of the emperor.A.powerB.fameC.wealthD.health33.Whats the Chinese meaning of the underlined w
32、ord“banquet”in Paragraph 4?A.表演B.比赛C.展览D.宴会34.Which of the following is NOT true about the Forbidden City in the passage?A.The emperor lived there.B.The wall of the City was purple.C.It is a historical place for visiting.D.The emperor had festival celebrations there.35.In the passage the writer want
33、s to show usof the Forbidden City by comparing its past with present.A.the beauty B.the treasuresC.the changes in useD.the building process答案语篇解读本文是关于紫禁城的介绍文章。以前,它是皇帝居住的地方,现在是一个向游客开放的历史遗迹。31.A数字计算题。根据“The Forbidden City was built in 1420.”可计算出答案为A。32.A细节理解题。根据第三段中的“In Mandarin, the Forbidden City is
34、 called the Purple Forbidden City.”以及“The color purple stands for power of the great emperors of China.”可知答案为A。33.D词义猜测题。结合上文中的描述可知,皇帝会邀请他的家人和官员出席“宴会”,故答案为D。34.B推理判断题。根据第三段中的“However, the color of the palace itself is not purple.”可知本题是错误的描述。35.C推理判断题。本文讲的是紫禁城的历史变迁,展示了紫禁城在用途上的变化。CPeople often think o
35、f the North Pole(北极)and the South Pole as similar frozen(冰冻的)wastelands. They are both places with very low temperatures and few people live there. However, the North and South Poles are not much alike as people may imagine.The North Pole has no land, only thick ice. Temperatures seldom go above 32F
36、,at which water turns into ice. Most of the time, it stays below zero. In winter temperatures are usually as low as -30F.Although conditions were very poor, people tried for many centuries to reach the North Pole. About 100 years ago, two men, Robert Peary and Mathew Henson, were able to get to this
37、 environment full of troubles and difficulties. They reached the North Pole on March 8th, 1909. It was really a hard trip for them.There are few things more dangerous than crossing the Arctic(北极)on foot. People who stayed there may face many problems:very low temperatures, sudden storms, and even hu
38、nger. Most of the area is uninhabited. Few people can live in such a difficult place.People might think that with such low temperatures for most of the year, the ice would be thick and hard. However, this is not true in the Arctic. The movement of the ocean water under the ice mayoften cause many di
39、fferent changes on the surface. Sometimes the ice breaks into two opening lanes of water(水道)called“leads”. Anyone who falls into a lead can be frozen to death in a few minutes.36.This passage is probably from.A.a book reviewB.a science bookC.a school reportD.a computer magazine37.According to the pa
40、ssage, what happened about 100 years ago?A.Two men succeeded in getting to the North Pole.B.Temperatures in the North Pole went above 32F.C.The environment in the North Pole suddenly became worse.D.The North Pole changed into thick ice because of the temperatures.38.What does the underlined word“uni
41、nhabited”probably mean in Chinese?A.气候恶劣的B.充满危险的C.困难重重的D.无人居住的39.The reason for the ice to break into two opening lanes of water is.A.that the temperature suddenly dropsB.that the water under the ice is frozenC.that the ocean water under the ice movesD.that the surface is covered with lots of ice40.
42、What does this passage mainly talk about?A.The thick ice in the North Pole.B.A difficult trip to the North Pole.C.The real situation in the North Pole.D.The differences between the North Pole and the South Pole.答案语篇解读本文是一篇说明文,主要介绍了北极恶劣的自然环境。36.B推理判断题。全文讲的是北极的自然环境,选自科学书籍的可能性比较大。37.A细节理解题。根据第三段第二句可知选A
43、。38.D词义猜测题。画线词后面一句“Few people can live in such a difficult place.”是对uninhabited的解释,意为“几乎没有人可以在那样一个充满艰难困苦的地方生存”,因此选D。39.C细节理解题。最后一段第三、四句说明了冰层变成两条水道的原因是“The movement of the ocean water under the ice”即冰下面的海水的运动。故选C。40.C主旨大意题。本文说的是北极恶劣的自然环境,故选C。.任务型阅读(每小题2分,共10分)There are some things amazing in the worl
44、d. Have you ever watched one of these coral islands(珊瑚岛). They teach us a lesson.In the sea there are many islands. In its warm waters there are some little ones. We call them“coral islands”.A coral island is very nice to look at. It looks like a ring of land with trees, grass and flowers on it. One
45、 part of the ring is open to the water. There is a little round lake inside the island.If you look into this lake, you will see beautiful coral(珊瑚). You may think they are flowers. If you look at a piece of coral, you will see many little holes in it. A very small sea animal has lived in each of the
46、se holes. These sea animals make the coral.They began to build under the water. Year after year, the coral grew higher and higher. At last it grew out of the water.Then the sea brought it small trees and something else. After some years, these things changed into earth. Sometimes the wind brought seeds(种子)to this earth. Sometimes birds flew over it and brought seeds to the island.The little seeds