2021届四川省成都市高三上学期第一次诊断性检测英语试题(教师版含解析).doc

上传人(卖家):Huangrenhu 文档编号:1413849 上传时间:2021-05-26 格式:DOC 页数:25 大小:120.50KB
下载 相关 举报
2021届四川省成都市高三上学期第一次诊断性检测英语试题(教师版含解析).doc_第1页
第1页 / 共25页
2021届四川省成都市高三上学期第一次诊断性检测英语试题(教师版含解析).doc_第2页
第2页 / 共25页
2021届四川省成都市高三上学期第一次诊断性检测英语试题(教师版含解析).doc_第3页
第3页 / 共25页
2021届四川省成都市高三上学期第一次诊断性检测英语试题(教师版含解析).doc_第4页
第4页 / 共25页
2021届四川省成都市高三上学期第一次诊断性检测英语试题(教师版含解析).doc_第5页
第5页 / 共25页
点击查看更多>>
资源描述

1、成都市成都市 2018 级高中毕业班第一次诊断性检测级高中毕业班第一次诊断性检测 英语英语 本试卷分选择题和非选择题两部分。满分本试卷分选择题和非选择题两部分。满分 150 分,考试时间分,考试时间 120 分钟。分钟。 注意事项:注意事项: 1.答题前,务必将自己的姓名、考籍号填写在答题卡规定的位置上。答题前,务必将自己的姓名、考籍号填写在答题卡规定的位置上。 2.答选择题时答选择题时,必须使必须使用用2B铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动如需改动,用橡用橡 皮擦擦干皮擦擦干 净后,再选涂其它答案标号。净后,再选涂其它答案标号。 3.答非选择题

2、,必须使用答非选择题,必须使用 0.5 毫米黑色笔迹的签字笔,将答案书写在答题卡规定的位置上。毫米黑色笔迹的签字笔,将答案书写在答题卡规定的位置上。 4.所有题目必须在答题卡上作答,在试题卷上答题无效。所有题目必须在答题卡上作答,在试题卷上答题无效。 5.考试结束后,只将答题卡交回。考试结束后,只将答题卡交回。 第第 I 卷卷( (100 分分) ) 第一部分第一部分听力听力( (共两节,满分共两节,满分 30 分分) ) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂 到答题卡上

3、。到答题卡上。 第一节第一节( (共共 5 小题小题;每小题每小题 1.5 分,满分分,满分 7. 5 分分) ) 听下面听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置并标在试卷的相应位置。 听完每段对话后听完每段对话后,你都有你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小 题。每段对话仅读一遍。题。每段对话仅读一遍。 1. What presents are the best for kids? A.Toys.B. Book

4、s.C. It depends. 2. Who does the man prefer to watch the TV program with? A. His father.B. His brother.C. His friends. 3. Whats the mans purpose? A. To greet the woman.B. To make a survey.C. To provide help. 4. Whats the possible relationship between the speakers? A. Friends.B. Colleagues.C. Intervi

5、ewer and interviewee 5.Why is the photograph so special for the woman? A. It was taken in VietnamB. It is an artwork.C. It was taken 5 years ago. 第二节第二节( (共共 15 小题小题;每小题每小题 1. 5 分,满分分,满分 22. 5 分分) ) 听下面听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的从题中所给的 A、B、C 三个选项三个选项 中中 选出最佳选项选出最佳选项, 并标在试卷的

6、相应位置并标在试卷的相应位置。 听每段对话或独白前听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题你将有时间阅读各个小题, 每每 小题小题 5 秒钟。听完后,各小题将给出秒钟。听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第听第 6 段材料,回答第段材料,回答第 6 至至 7 题。题。 6. Why did the woman pay for her meal with cash? A. Her phone is broken.B. She can save money.C. She enjoys calculation. 7. What

7、 will the man most probably do? A. Pay by phone.B. Pay in cash.C. Practice calculation. 听第听第 7 段材料,回答第段材料,回答第 8 至至 10 题。题。 8. Why wont the man drive to the town center? A. Its inconvenient.B. Its too expensive.C. Its a long ride. 9.How much does it cost to take a taxi? A.About 10 pounds.B.About 12 p

8、ounds.C.About 15 pounds. 10. How will the man go to the town center? A. By taxi.B. By bus.C. On foot. 听第听第 8 段材料,回答第段材料,回答第 11 至至 13 题。题。 11. Where does this conversation most probably take place? A. In the classroom.B. In the teachers office.C. On campus. 12. When did the woman arrive? A. On Friday

9、.B. On Saturday.C. On Sunday. 13. What does the man think of his first lecture? A. Boring.B.Amazing.C. Interesting. 听第听第 9 段材料,回答第段材料,回答第 14 至至 17 题。题。 14. When do people celebrate parties? A. During family reunions,B. On New Year day.C. Each time people meet up. 15. Where are housewarmings more lik

10、ely to be held? A. Inside.B. Outside.C. Either inside or outside. 16. What do we know about the woman? A. She never drinks at the partyB. She usually wears jeans.C. She likes attending parties. 17. What do you need to bring to a party? A. It is up to the host.B. Some special gifts.C. Its not a must.

11、 听第听第 10 段材料,回答第段材料,回答第 18 至至 20 题。题。 18. What do we know about the Physical Fitness Instructors course? A. It has no special entry requirements. B. Its designed for those in employment. C. It offers a four year degree in education. 19. Which one is suitable for those who want to get a certificate a

12、s soon as possible? A. SportsAdministrators course. B. Physical Education Teachers course. C. The Physical Fitness Instructors course. 20. Whats the purpose of the talk? A. To advertise the courses. B. To introduce different courses. C. To give tips on choosing courses. 第二部分第二部分 阅读理解阅读理解( (共两节,满分共两节

13、,满分 4040 分分) ) 第一节第一节( (共共 1515 小题小题; ;每小题每小题 2 2 分,满分分,满分 3030 分分) ) 阅读下列短文,从每题所给的阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和和 D 四个选项中,选出最佳选项。四个选项中,选出最佳选项。 A Summer Servers Summer Servers contacts area nonprofits to determine the number of volunteers needed at the organizations throughout the summer weeks. Students sign

14、 up for volunteer expeditions with Summer Servers at the Activities Fair on Opening Weekend. Trips are scheduled throughout the summer on Saturdays. Visit the website or call (617) 495 3454 to learn more information. Harvard Summer School Orchestra The Harvard Summer School Orchestra is currently in

15、 its thirty-fifth season under the direction of Judith Zuckerman. Practise sessions are from 6:30 pm to 9 pm, in Sanders Theatre, on the following dates: Friday, June 28; Mondays, starting July 1; and Friday, July 26. The performance is scheduled for Saturday, July 27, at 8 pm, in Sanders Theatre, M

16、emorial Hall. For more information, please email hssoverizon. net. Harvard Summer Pops Band The band is open to most instrument players from both Harvard and the Greater Boston area, regardless of age or experience. Practise sessions are Wednesdays in Sanders Theatre from 7:15 pm to 9:30 pm, startin

17、g June 24. The band will perform two concerts. The first on July 23 at 4 pm in Tercentenary Theatre, Harvard Yard, and the second on July 26 at 3 pm at the Hatch Memorial Shell in Boston. For more information, email meolsonfas. Harvard. edu. Harvard Summer Chorus The chorus, founded in 1936, is led

18、byAndrew Clark, Harvard Universitys Director of ChoralActivities. Practise sessions are Tuesdays and Thursdays, 7 pm to 9:30 pm, in Sanders Theatre, starting Tuesday, June 25. The final performance is scheduled for Friday,August 2,at 8 pm, in Sanders Theatre, Memorial Hall. Visit the Harvard Summer

19、Chorus website or email Harvard summer chorus gmail. com for more information. 1. Which of the following suits those who are only available on the weekend? A. Summer Servers.B. Harvard Summer School Orchestra. C. Harvard Summer Pops Band.D. Harvard Summer Chorus. 2. What do we know about Harvard Sum

20、mer Pops Band? A. There are two practice sessions in total.B. Its only suitable for experienced players. C. Each practice session lasts nearly 3 hours.D. The concerts will be held in different theatres. 3. What do the three musical clubs have in common? A. They all date back to over three decades ag

21、o. B. They all have performances in Sanders Theatre. C.All of their activities are scheduled in the summer. D. They all have practise sessions at least twice a week. 【答案】1.A2. D3. C 【解析】 这是一篇应用文。文章主要介绍了三个音乐俱乐部和一个乐队夏天的演出活动安排。 【1 题详解】 推理判断题。根据第一段中“Students sign up for volunteer expeditions with Summer

22、 Servers at the Activities Fair on Opening Weekend. Trips are scheduled throughout the summer on Saturdays. (在开幕周末的活动会上,学 生们与暑期服务员一起报名参加志愿者探险活动。 整个夏天都安排在星期六旅行)”可推断, Summer Servers 适合那些只在周末有空的人。故选 A。 【2 题详解】 细节理解题。 根据 Harvard Summer Pops Band 部分中“The band will perform two concerts. The first on July

23、23 at 4 pm in Tercentenary Theatre, Harvard Yard, and the second on July 26 at 3 pm at the Hatch Memorial Shell in Boston.(乐队将演出两场音乐会。第一场于 7 月 23 日下午 4 点在哈佛广场的三百周年纪念剧院举行,第二 场于 7 月 26 日下午 3 点在波士顿的哈奇纪念堂举行)”可知,Harvard Summer Pops Band 的音乐会将在不同 的剧院举行。故选 D。 【3 题详解】 细节理解题。 根据第一段中“Trips are scheduled throu

24、ghout the summer on Saturdays. (整个夏天都安排在星期 六旅行)”;第二段中“Practise sessions are from 6:30 pm to 9 pm, in Sanders Theatre, on the following dates: Friday, June 28; Mondays, starting July 1; and Friday, July 26. The performance is scheduled for Saturday, July 27, at 8 pm, in Sanders Theatre, MemorialHall.

25、 (练习时间安排如下:6 月 28 日星期五下午 6 点 半至 9 点在桑德斯剧院,从 7 月 1 日开始每周一练习,7 月 26 日星期五。演出定于 7 月 27 日星期六晚上 8 点在纪念馆桑德斯剧院举行)”以及最后一段中“Practise sessions are Tuesdays and Thursdays, 7 pm to 9:30 pm, in Sanders Theatre, starting Tuesday, June 25. The final performance is scheduled for Friday,August 2,at 8 pm, in Sanders T

26、heatre, Memorial Hall. (练习时间为从 6 月 25 日星期二开始每周周二和周四,晚上 7 点到 9 点 30 分,在桑德斯剧院。最后一场演出定于 8 月 2 日周五晚上 8 点在纪念馆桑德斯剧院举行)”可知,这三个音 乐俱乐部的共同点在于他们所有的活动都安排在夏天。故选 C。 B Warner Bros.s Wonder Woman 1984 , the only big movie still scheduled to be released (发行) in theaters this year, will come out onAT the third reason

27、; a personal reason”的分析理由的方式说明了古树的重要性。故选 B 项。 【15 题详解】 推理判断题。 通过阅读文章可知, 文章结构为总分结构, 首段内容揭示了文章的主旨要义: “Big, old trees are dying faster than in the past, leaving younger, less biodiverse forests that store less carbon worldwide. They give us paper and fuel, as well as vital ecological serviceslike clean

28、ing the air, storing carbon and providing habitat. Were talking about trees, of course. But human changes to the environment appear to be causing profound changes to trees around the world.(与过去相比,古老的大树正在以更快的速度死去,留下了更年轻、更少生物多样性 的森林,从而在全球范围内储存更少的碳。它们为我们提供纸张和燃料,以及清洁空气、储存碳和提供栖 息地等重要的生态服务。当然,我们说的是树。但是人类对

29、环境的改变似乎正在给世界各地的树木带来深 刻的变化。)”,且文章末尾部分内容“This trend is a problem, because old trees are vitally important.(这种趋 势是个问题,因为古树至关重要。)”强调了古树的重要性,因此可知,文章主要通过一个科学研究讲述了 对于人类有着重要作用的古树却由于人类的行为在减少,由此可推知,文章的主要目的是号召人们保护古 树。故选 A 项。 第二节第二节( (共共 5 小题小题;每小题每小题 2 分,满分分,满分 10 分分) ) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项根据短文内容,从短文后的

30、选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。选项中有两项为多余选项。 Do you invest too much value into words added by strangers? No matter what you do or say, or how you act, people will always give their opinions about you. _16_ Otherwise, youll allow others opinions to not only hurt you, but often define you. Here are ways

31、to stop caring about what other people think of you. Keep in mind not everyone cares. Everyone is troubled by anxiety, and they might be too busy to immediately recognize yours. _17_ Theyre always too busy thinking about their families, work, and whatever else to form a detailed opinion about you. T

32、hink about who you want to be. By allowing others opinions to influence and dominate your life, youre handing them your power. If you can relate to this, ask yourself,what do you want? Are you making these choices only to impress others? _18_ Accept not everyone will like you. In life, some people w

33、ill like you and others might not. _19_ But most of the time, thats their mindset only, which has nothing to do with you. There will be people who will accept all of you and people who will be supportive and kind. These are the people who deserve to walk with you. _20_ You may worry about ending up

34、looking like a fool because of a mistake, but mistakes are unavoidable. When you overcome your fear of making mistakes and build resilience to the pain that may come from failure, you will be unstoppable. One way to deal with anxieties about messing up is to make a list of all the possible things th

35、at could go wrong. A. Take on the challenges. B. Dont let them get to you. C. The only opinion that matters to you is yours. D. The key is to be selective about what you care about. E. People all around you have enough to occupy their minds. F. It is really hard to face someone who has negative view

36、s of you. G. Even your decisions, from this angle, will help you become self-confident. 【答案】16. B17. E18. D19. F20.A 【解析】 这是一篇说明文。本文主要讲如何正确看待别人对自己的评价。 【16 题详解】 下文“Otherwise, youll allow others opinions to not only hurt you, but often define you.”可知, 否则他人的意见不 仅能伤害你, 还经常定义你。 根据 otherwise 可知, 前文说的是不要让他

37、人影响你。 B. Dont let them get to you. 不要让他们影响到你。符合句意与下文为转折关系,故选 B。 【17 题详解】 根据本段中心句“Keep in mind not everyone cares”可知, 本段主要大意是不是所有人都在乎。 上文“Everyone is troubled by anxiety, and they might be too busy to immediately recognize yours.” 每个人都被焦虑所困扰,他们 可能因为太忙而没有马上意识到你的焦虑。 E. People all around you have enough

38、 to occupy their minds. 你身边 的人有足够多的事情占据他们的思想。此句承接上文,troubled by anxiety 呼应 occupy their minds。 故选 E。 【18 题详解】 根据上文“If you can relate to this, ask yourself,what do you want?”可知, 问一问自己你想要什么。 D. The key is to be selective about what you care about. 关键是对你所关心的事情要有选择性,选择你真正在乎的,与他 人无关,符合本段主题,what do you wa

39、nt 呼应 what you care about。故选 D。 【19 题详解】 上文“Accept not everyone will like you. In life, some people will like you and others might not.”接受生活中不是 所有人都喜欢你。F. It is really hard to face someone who has negative views of you. 面对这些对你有消极印象 的人真的很难。选项中的“someone who has negative views of you”呼应前文的“Accept not e

40、veryone will like you.”,承接上文,符合语境,故选 F。 【20 题详解】 下文“You may worry about ending up looking like a fool because of a mistake, but mistakes are unavoidable.”, 不要担心犯错后像个傻子, 错误是不可避免的。 可知, 多做有挑战的事可以得到成长。 A. Take on the challenges. 接受挑战,符合本段大意,故选 A。 第三部分第三部分 语言知识运用语言知识运用( (共两节,满分共两节,满分 45 分分) ) 第一节第一节 完形填空

41、完形填空( (共共 20 小题小题;每小题每小题 1.5 分,满分分,满分 30 分分) ) 阅读下面短文,从短文后各题所给的阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C 和和 D 四个选项中选出可以填入空白处的最四个选项中选出可以填入空白处的最 佳佳 选项。选项。 Menninger took the hard way to climb Everestthe worlds tallest peak _21_ hike it up, he decided to climb as a non-native Everest porter(挑夫), which meant _22_ packs we

42、ighing up to 220 pounds along rough, high altitude trails(小路). Menninger came up with such a(n) _23_ after spending a season as a guide in Nepal, and becoming _24_ with life of these porters. “My goal was to have the same experience”,he explains. The physical and emotional _25_ of the job is laid _2

43、6_ as Menninger is filmed struggling with a pack consisting of multiple bags tied together, _27_ trying to sleep at night in crowded freezing porter houses. Atypical day _28_ waking up at around 7:30 am and going to the clients hotel to _29_ their bags and beginning to trek(长途跋涉). Porters have to _3

44、0_ for their own accommodation during treks. Some even regularly go without _31_ to keep costs down.As they arent _32_ until the last day, they have no idea whether the trek has been economically worthwhile until theyve _33_ it. Life is never _34_ for them. Last year was one of Everests deadliest cl

45、imbing seasons, largely _35_ difficult weather conditions, and lack of experience. _36_ the problems is a lack of communication between the porters and their mostly wealthy clients. With his film shot during this tough trek, Menninger wishes more were _37_ of how much porters rely on their low salar

46、ies, and how much they contribute to the overall Everest experience. “_38_, my film could encourage those porters by _39_ what theyre able to _40_ and how hard they work.” 21. A. Other thanB. SimplyC. Rather thanD. Directly 22. A. carryingB. preparingC. mailingD. wrapping 23. A. approachB. conclusio

47、nC. suggestionD. idea 24. A. pleasedB. boredC. fascinatedD. disappointed 25. A. paymentB. priceC. enjoymentD. courage 26. A. uncoveredB. messyC. untouchedD. understandable 27. A. butB. orC. whileD. and 28. A. takesB. involvesC. indicatesD. requires 29. A. searchB. collectC. deliverD. repair 30. A. f

48、ightB. askC. workD. pay 31. A. mealsB. permissionC. moneyD. limit 32. A. dismissedB. praisedC. tippedD. satisfied 33. A. climbedB. experiencedC. reachedD. completed 34. A. easyB. challengingC. encouragingD. tough 35. A. focusing onB. owing toC. depending onD. leading to 36. A. Responding toB. Bringi

49、ng aboutC. Getting rid ofD. Adding to 37. A. awareB. informedC. warnedD. sure 38. A. JoyfullyB. UnfortunatelyC. GenerallyD. Hopefully 39. A. examiningB. claimingC. showingD. announcing 40. A. understandB. bearC. complainD. imagine 【答案】 21. C22.A23. D24. C25. B26.A27. D28. B29. B30. D31. A32. C33. D3

50、4.A35. B36. D37.A38. D39. C40. B 【解析】 这是一篇记叙文。文章主要通过讲述主人公 Menninger 的“挑夫”经历展示了珠穆朗玛峰上挑夫的艰辛生 活,Menninger 将自己的这个经历拍摄成影片,希望能够让更多人的了解他们的生活和工作,同时希望能够 给他们带来鼓励。 【21 题详解】 考查介词短语和副词词义辨析。句意:Menninger 采取了艰苦的方式攀登世界最高峰珠穆朗玛峰,他决定以 非本地的珠穆朗玛峰挑夫的身份攀登,而不是徒步攀登,这意味着带着重达 220 磅的背包沿着崎岖的高海 拔路线攀登。A. Other than 除了;B. Simply 简单

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索
资源标签

当前位置:首页 > 高中 > 英语 > 高考专区 > 模拟试题
版权提示 | 免责声明

1,本文(2021届四川省成都市高三上学期第一次诊断性检测英语试题(教师版含解析).doc)为本站会员(Huangrenhu)主动上传,163文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。
2,用户下载本文档,所消耗的文币(积分)将全额增加到上传者的账号。
3, 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知163文库(发送邮件至3464097650@qq.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!


侵权处理QQ:3464097650--上传资料QQ:3464097650

【声明】本站为“文档C2C交易模式”,即用户上传的文档直接卖给(下载)用户,本站只是网络空间服务平台,本站所有原创文档下载所得归上传人所有,如您发现上传作品侵犯了您的版权,请立刻联系我们并提供证据,我们将在3个工作日内予以改正。


163文库-Www.163Wenku.Com |网站地图|